Paimio-väreissä

The Paimio Colours




Mekko Dress N.T.Y | Neule Sweater Only | Kosmetiikkalaukku Cosmetic Bag Marimekko


Nyt vuorossa huippuarkkitehtuuria: Paimion parantola - ja asianmukaiset raidat asussani. Maineikas tuberkuloosiparantola valmistui 1933 ja sitä pidetään Alvar Aallon läpimurtotyönä. Rakennuksen värimaaílma on tarkkaan harkittu, ja asiaan vihkiytyneissä piireissä puhutaankin ns. Paimio-väreistä. Rakennuksen arkkitehtuuria esittelen enemmän Talotarinat-blogissani täällä.

Kirpputoreilta kerätyn Paimio-asuni raidoitus toistaa julkisivun, tai oikeammin markiisien värejä. Marimekon kosmetiikkalaukku on ollut näppärä matkakaveri ja raidallisesta neuletakistakin tykkään. Pirtsakka mekko sen sijaan on jäänyt lähinnä kotikäyttöön. Nämä kuvat muuten otettiin noin vuosi sitten, kun blogi oli vielä idean tasolla.


Now it's time to introduce one great piece of architecture. The Paimio Sanatorium was built in 1933 and it's considered a breakthrough of Alvar Aalto. The building is also known for its colours, the so called Paimio Colours. My outfit repeats the colours of the facade - or the sunshades in it, to be exact. The interior is another thing, that would need a post of its own...












Sisäpuolella onkin sitten toinen maailma. Se vaatisi ihan oman postauksen...






Kommentit

Suositut tekstit