Kerrostalopaita, pilarihame ja marimekkoruudut

Apartment House Appearance






'Asustan' itseni tällä kertaa ryhdikkääseen asuinkerrostaloon Turun keskustassa. Valkoiset, harmaat ja mustat suorakaiteet sijoittuvat rytmikkäästi kadunpuoleiseen julkisivuun. Arkkitehtuurin varsinaisia hienouksia ovat alaspäin kapenevat massiviset betonipilarit ja pihapuolen poimuileva julkisivu parvekkeineen. Vuonna 1961 valmistuneen rakennuksen suunnitteli Pekka Pitkänen, joka sijoitti taloon myös arkkitehtitoimistonsa. Rakennuksen sijaintikaan ei ole ihan vaatimaton, sillä naapurina on Turun Pääkirjasto.

Julkisivun pellit, listat ja niiden muodostamat varjot toistuvat melko pätevästi neuleeni raidoissa - eikö?


This time I relate myself with a 1960s apartment house in Turku. The building is designed by Pekka Pitkänen and is situated right next to the Main Library. The facade's white, grey and black rectangles are found in my pullover - as well as the window slates and strips with their shadows. Marimekko's socks and a long knit skirt find their matches too.



Neule Pullover Ross River Clothing






Marimekon Telha-sukat sulautuvat pohjakerroksen keraamisiin laattoihin. Miehille löytyy sukka samasta kuosista.


Sukat Socks Marimekko | Miesten kengät Men's Shoes Rieker | Naisten kengät Women's Shoes Blanco


Ja sitten vielä se pilari. Löysin tarkoitukseen juuri sopivan neulehameen, joka imitoi sekä muotoa että pintaa. Hame on merinovillaa ja vieläpä kotimainen! Hameen on valmistanut lahtelainen Civals Tuote.




Vaihdoin lyhyempään puseroon, jotta pilarihametta saadaan näkyviin enemmän. Villakangaspusero on omatekoinen.

















Kommentit

Suositut tekstit