Minkä värinen on Marsala?

What Color is Marsala?



Red wall

Pikkulaukku Purse Marimekko | Hame: itse tehty Skirt: self made  | Kengät Shoes Design MarjaLeena (Vintage)

Trendiväreistä:

Vuoden väri 2015 Pantonen valitsemana on Marsala, Marsala-viinin mukaan. Pantonen Marsala on melko pehmeä, ruskeaan vivahtava punainen, kuten ylemmän kuvan asun taustalla. Varsinaisen viininpunaisen miellän tummemmaksi ja sinertävämmäksi. Jos oikein etsimällä etsii marsalan sävyä, ei se olekaan ihan helppoa; vastaan tulee liian oranssi, liian ruskea tai täysin viininpunainen. Itse käytän punaisia sävyjä yleensäkin vähän, mutta muutamia marsalahkoja vaatekappaleita sentään löytyi: sukkahousujen ja hameen sävyt osuvat aika liki, kuten myös juuri hankkimani Marimekon pikkulaukku.

Muodin maailmassa marsalaa onkin kuluvana vuonna nähty runsaasti. Entä näkyykö vuoden väri arkkitehtuurissa? Rakentamisessa suunnittelun ja toteutuksen vaatima aikajänne on huomattavasti pidempi kuin monta kertaa vuodessa uusiutuvissa vaatemallistoissa, joten muotivärit eivät samalla tavalla ehdi mukaan. Rakennuksen täytyy myös kestää aikaa ja soveltua ympäristöön. Sisustamisessa muotivärit näkyvät selkeämmin. Arkkitehtuurin väritrendejä on tarkasteltava esimerkiksi vuosikymmenittäin tai viiden vuoden jaksoissa. Väitän kuitenkin, että arkkitehtuurissa marsalan punainen on kautta aikojen ollut melko tavallinen väri - katso vaikka perinteistä punamultamaalia. Sieltähän se marsala löytyy!


The color of the year 2015 from Pantone is Marsala. The tone is interestingly somewhere between brownish red and  wine red. In my wardrope there're not too many red pieces, but I did found a few marsalaish examples. The newest purchase is the little purse from Marimekko. The marsala shades have been widely present in fashion this year. But how is it in architecture, where the trends change much slowlier? I would say that in facades the marsala tone has been one of the basic colors throughout the ages.






Pikkulaukku Purse Marimekko


Red Door






Kommentit

Suositut tekstit