Tuomiokirkko, kupolipipo ja päätykolmiohuivi

Dome Roof and Pediment - The Helsinki Cathedral 






Helsingin tuomiokirkoksi tekeytyminen ei onnistunut ihan noin vain. Rakennuksen yksityiskohtien koristeaiheet olisivat saattaneet tarjota tarttumapintaa, mutta halusin pysyä yleisvaikutelmassa. Tuomiokirkkoa katsotaan yleensä melko kaukaa, ja se erottuu valkoisena Helsingin siluettia hallitsevana hahmona kupoleineen. Carl Ludvig Engelin suunnittelema kirkko vihittiin käyttöön vuonna 1852 ja se on tyyliltään uusklassinen.

Siis valkoista päälle ja vain selvimmin erottuvia yksityiskohtia etsimään. Patsaat! Kirkon katolla on kahtatoista apostolia esittävät patsaat. Tässä oli joustettava, sillä sopivankokoisia ja -värisiä ihmishahmoisia patsaita oli yllättävän vaikea löytää. Huuto-netistä löytyi eurolla kaksi pikkuruista Neitsyt Mariaa, jotka käyvät teemaan.

Koko asun lähtökohtana oli vihertyneen kuparikaton värinen pipo, jossa neuloskuviokin on juuri oikeanlainen. Kiinnitin päähineeseen tähden muotoisia koristeita pienempien kupolien mallin mukaan. Uusklassisen tyylin peruselementti on pylväiden yläpuolinen päätykolmio, jota esittää asussani kolmiohuivi. Pipo on äidin neuloma, kuten myös poncho ja sen alta pilkottava neuletakki.  Syksyllä, kun lämpötila on vielä selvästi plussan puolella, voi neuleita hyvin käyttää päällysvaatteina.


Turning into the Helsinki Cathedral took me some time. The key of the outfit is the green 'dome roof beanie', on which I added some stars. The cathedral is often seen from distance, so the main impression is the white facade. So I collected all the white clothes I had and added some details, like the small Virgin Mary statues and a triangle scarf to remind of the pediments. The neoclassical cathedral was completed in 1852 and it was designed by Carl Ludvig Engel.



Pipo, poncho ja neule: äidin kutomia | Beanie, poncho and cardigan: knitted by mom | Kolmiohuivi Triangle scarf UFF







Korvakorut Earrings Turun Hopea / Jorma Laine | Riipus Necklace Kalevala Koru | Silmälasit Glasses Chanel


Valkoisen kirkon sisäpuolelta löytyy metallinhohtoa. Asuuni kimallusta tuovat pronssikorut. Korvakorut ovat Jorma Laineen suunnittelemat Chic-klipsikorvakorut. Jorma Laine suunnitteli 1960-70 -luvuilla hyvin moderneja koruja Turun Hopealle. Tässä mallissa moderni yhdistyy mielestäni hienosti perinteeseen. Myös sormus on Jorma Laineen suunnittelema. Riipus on Kalevala Korun Halikon kääty -sarjaa.





Kengät Shoes Janita


Valkoiset farkut sopivat pylväiksi, joka tässä tapauksessa on sileä pinnaltaan. Pylväs on tyyliltään korinttilainen; sen yläosassa on akantinlehväkoriste. Pylvään attikalaista baasia eli alaosaa esittää makkaralle aseteltu sukka. Olisi ollut hienoa käyttää graniitin sävyisiä kenkiä, mutta sellaisia en sentään omista. Kotimaiset Janita-kengät kelpaavat kokonaisuuteen.


Attic base
Attikalainen baasi | Attic base














Kommentit

Suositut tekstit