Helsinki Dresses by Anne Mustarastas



Helsinki Dresses | Anne Mustarastas


Vuosi sitten Helsinki Design Weekin ohjelmistossa oli näyttely, jonka idea on hyvin lähellä tämän blogin teemaa. Muotoilija ja puvustaja Anne Mustarastas toteutti sarjan Helsinki-asuja, joiden esikuvana on erityylisiä helsinkiläisiä rakennuksia. Puvut on toteutettu upean kekseliäästi ja arkkitehtoniset yksityiskohdat ovat selvästi tunnistettavissa. Asut olivat äskettäin esillä Tampereella Suomen kädentaidot -messuilla. Messujen sivuilla Anne Mustarastas kertoo aikovansa jatkaa teeman parissa vielä joskus. Odottelen mielenkiinnolla!

Näyttelyn aikoihin oma blogini ei ollut vielä käynnistynyt, mutta idea kyti ja kuviakin oli kokeilumielellä otettu. Oli jännää ja vähän yllättävää huomata, että joku muukin on keksinyt yhdistää arkkitehtuurin ja vaatetuksen. Toteutuksen tapa onkin sitten aivan erilainen, sillä Helsinki-asut ovat uniikkeja taideteoksia kun taas itse käytän valmiita vaatekappaleita, vanhoja ja uusia. 

Aluksi mielessäni oli ainoastaan postaukset, joissa esiinnyn itse arkkitehtuuriasussa. Tällainen blogi päivittyisi kovin harvoin, koska vaatteiden löytäminen on työlästä, kustannuksista puhumattakaan. Siksi käytän myös verkkokauppojen kuvamateriaalia - luvalla, tietenkin. Tavoitteenani ei ole tarkasti toistaa yksityiskohtia, vaan löytää yhtäläisyys yleisvaikutelmasta, pinnasta ja muodosta. Toisinaan postaukseen riittää yksi osuva yksityiskohta, joskus niitä on useita. Löytämisen ilo on aina yhtä palkitsevaa. En tiedä, tarvitaanko jonkinlainen häiriö, jotta tästä aiheesta jaksaa aina vaan innostua... 


The photos are from the exhibition Helsinki Dresses, 2014. Designer Anne Mustarastas created the dresses as a love letter to the City of Helsinki and its architecture. Selected buildings of Helsinki were transformed into impressive and colourful dresses. By the time of the exhibition my blog did exist only in my mind as an intriguing idea. It was exciting and a bit surprising to see that someone else had also combined architecture and clothing. In an interview Anne Mustarastas said that she is going to continue with the theme some day. I look forward to see what will come up next!


Lisää kuvia näyttelystä Talotarinat-blogissa | More photos from the exhibition in Talotarinat blog


 Kampin kappeli -asu | Kampin kappeli dress | designer Anne Mustarastas
.

Kommentit

Suositut tekstit