Liukuväriä julkisivussakin

Gradient Facades





Viikon takaisessa postauksessa "Liukuen" nähtiin liukuväriä sisustuksessa. Minua jäi mietityttämään, onko liukuväriä käytetty myös julkisivuissa. Itse en muista sellaisia nähneeni, mutta mitäpä ei olisi kokeiltu. Pari hienoa esimerkkiä liukuvärijulkisivuista löytyikin netistä. Ylemmässä kuvassa on Puerta America -hotelli Madridissa. Hotelli on kokonaistaideteos, jonka suunnitteluun osallistui lukuisia arkkitehteja ja muotoilijoita. Hotellin jokainen kerros on tunnelmaltaan erilainen ja tilat ovat mitä ihmeellisimpiä. Tässä linkki artikkeliin hotellista.

Toinen kuva on Lontoon Walworthista. Kuusikulmaista laattaa on harvemmin nähty julkisivussa yleensäkään. Liukuvärilaatoitus on oma lukunsa, eipä sellaisiakaan ole juuri tullut vastaan. Nyt nämäkin on nähty.

Ps. Jos Puerta American design alkoi kiinnostamaan - kuten minua - kurkkaa hotellin saatavuus ja hinnat: Booking.com - Parhaat tarjoukset.



A week ago introduced ombre on the log wall. I started wondering, how does the gradient colouring fit the facade. I found some great examples. Above is the Puerta America Hotel in Madrid, which is not astonishing only outside - see the link. The other building is in Walworth London. Not only the colour but also the material is exceptional.






Otetaan tähän vielä muutama esimerkki vaatepuoleltakin.




Gradient



Sävyvaihteulua myös kenkiin - miksipä ei. Pertini-merkkiset kengät bongattu Prahassa ja kullanhohtoinen neule Citymarketissa.


Kommentit

Suositut tekstit